9 Ağustos 2017 Çarşamba

Sıcak Hava Klima Satışında Rekor Getirdi

Türkiye son yılların en sıcak yazını yaşarken, tüketiciler 40 dereceyi bulan sıcaklıklara karşı çözümü klima almakta buldu. GittiGidiyor’un tüketici verilerine göre, temmuz ayının ilk günlerinde, haziran ayı günlük satış ortalamasının 10 katı kadar klima satıldı. 


Sıcak Hava Klima Satışında Rekor Getirdi


 3 Temmuz günü ise GittiGidiyor’da bir günde satılan klima sayısı bakımından adet ve ciro bazında tüm zamanların rekoru kırıldı. Aynı gün, “klima” kelimesi GittiGidiyor’da 11 bin defa arandı.

GittiGidiyor’dan en çok klima alan iller sırasıyla İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Bursa, Manisa, Muğla, Ankara ve Mardin oldu. GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçi En çok tercih edilen fiyat aralığı 1800-2500 TL GittiGidiyor’un verilerine göre, tüketiciler en çok fiyatları 1800 ila 2500 TL arasında değişen ürünlere ilgi gösterdi.

Konuyla ilgili bilgi veren GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, “Sıcaklık artışıyla beraber son yılların en yüksek klima satış oranına ulaştık. Haziran ayındaki günlük satış ortalamasıyla karşılaştırdığımızda, temmuz ayının başında günlük klima satışımız 10 kat artmış durumda. Tüketicilerin en çok tercih ettiği ürünlerin fiyat aralığı ise 1800-2500 TL oldu” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder